Перевірені рецепти маринованих огірків (солодкуваті на смак)
Пропонуємо вашій увазі збірку перевірених рецептів маринованих огірків, що солодкуваті на смак: давні сімейні рецепти, з гірчицею, куркумою та кетчупом, без стерилізації та із сухою стерилізацією, по-польськи без зелені.
Багатьом смакують солодкуваті мариновані огірки, з мінімальною кількістю оцту, щоб шлунку не шкодило. Тож ми підібрали саме такі перевірені рецепти маринованих огірків. Готуйте і смакуйте, на здоров’я!
Солодкуваті мариновані огірки (з кетчупом)
Маринад: 6 скл. води (склянка – 250 мл), 1 скл. цукру, 1 скл. оцту, 6 ст. ложок кетчупу чилі, 2 ст. ложки солі.
Огірки корнішони скласти в літрові банки з приправами, які любите (кріп, хрін, часник, лавровий лист, перець чорний і духмяний). Закип’ятити маринад, залити огірки і стерилізувати 10 хв. Я ставлю в уже досить теплу воду стерилізувати, щоб швидко закипіло і щоб не перепарити, тоді огірочки хрумкі. Так само кабачки можна і капусту цвітну або асорті з огірків, кабачків і капусти. Закрутити, не закутувати. Хто не хоче чи не любить з кетчупом, можна його не додавати. Рецепт Людмили Лади
У літрову банку на дно всипати 1 ст. ложку сухої гірчиці в зернах, огірки. Маринад: 4 скл. води, 1 скл. оцту, 1 скл. цукру, 2 ст. ложки солі, 1 ч. ложка куркуми. Маринад закип’ятити і залити огірки. Стерилізувати 10 хв. Закрутити. Рецепт Людмили Єрмакової
Улюблений рецепт маринованих огірків
2 л води (сирої), 2 скл. цукру (об’єм склянки – 200 мл), 1 скл. оцту, 2 ст. ложки с гіркою солі – усе перемішати до повного розчинення солі та цукру. Залити підготовлені банки з огірками і стерилізувати 8-10 хв, закрутити. У банки на дно кладу часник, перець горошком і гіркий, лавровий лист, лист чорної смородини і вишні, кріп, корінь хрону, як що нема – можна лист і щільно викладаю огірки. З цієї пропорції маринаду виходить 7 шт. 700-грамових баночок. За бажанням можна в кожну баночку залити одну столову ложку горілки! Огірочки супер! Рецепт Марини Страшко
На 1 літр води: 100 г цукру, 100 г оцту, 2 ст. ложки солі. Заварити маринад, залити в банки і стерилізувати, поки огірочки не поміняють колір. Закрутити. Рецепт Валентини Гергель
Рецепт маринованих огірків, перевірений роками
На 1 літр води: 2 ст. ложки солі (без чубка), 3 ст. ложки цукру, 3 ст. ложки оцту 9%. Воду закип’ятити з сіллю і цукром, вимкнути і додати оцет. Зразу залити огірки. Стерилізувати літрові банки 5-7 хв залежно від розміру огірків.
Рецепт на 1 л. банку. На дно банки покласти: кріп, листя хрону, лавровий лист, перець чорний горошком, часник і огірочки. Зверху в банку додати: 3 ч. ложки цукру, 2 ч. ложки солі, 40 мл оцту (9%). Залити холодною водою з крана або криниці. І ставити стерилізувати. З того часу як закипить вода в каструлі, стерилізувати 7-10 хвилин. Більше не потрібно. Закрутити і накривати не потрібно. Зробіть пару банок на пробу, не пожалієте. Рецепт Валентини Кузьмової
Мариновані огірки з овочами
4 кг огірків маленьких, 5 шт. перцю (порізати соломкою), 5 шт. цибулі (кружальцями), 4 шт. моркви (потерти). Усе залити розсолом: 18 скл. води, 2 скл. солі. Залишити на 4 год. Потім відцідити, розсіл вилити. Викласти огірки та овочі в банки, залити завареним і охолодженим маринадом: 4 скл. води, 5 скл. цукру, 3 скл. оцту. Стерилізувати 10 хв, закрутити. Дуже смачні, хрумкі огірки з солодкуватим присмаком. А барви кольорів овочів в баночках будуть милувати око. Рецепт Леся Леся
Мариновані огірки “1-2-3”
На літрову банку огірків: на дно банки зелень і покришена морква, гірчиця в зернах, огірки, 1 ст. ложка солі, 2 ст. ложки цукру, 3 ст. ложки оцту, залити водою і стерилізувати, поки огірки не змінять колір. 10 хв не більше Рецепт Раїси Барановської
Мариновані огірки без оцту (з лимонною кислотою)
Маринад : на 1 л води 150 г цукру, 40 г солі, 2 ч. ложки з чубчиком лимонної кислоти.
Залити огірки зі спеціями (перець горошком, часник, кріп, лавовий лист, лист чорної смородини або ще якісь улюблені ваші спеції) окропом. Накрити банки кришками, хай постоять хвилин 15. Потім злити воду, вимірявши, скільки її потрібно для маринаду. Довести маринад до кипіння, залити в банки і закрутити. Злегка солодкуваті, але не зменшуйте кількість цукру: пробувала, не смачні виходять. Після того, як спробувала огірки, зроблені на лимонній кислоті, з оцтом вже не роблю. Рецепт Людмили Суворової
Солодкуваті огірочки
На 7 літрових баночок. Манюсінькі огірочки (збираю якомога менші), 3 л води, 0,5 кг цукру, 0,5 л оцту, 5 ст. ложок солі з гіркою. Спеції, обов’язково насіння гірчиці. Залити 1 раз окропом, трохи потримати, злити, потім залити киплячим маринадом, закрутити. Рецепт Тетяни Мав’ян
Мариновані огірки з дуже смачним розсолом
На літрову банку: 350 г води, 1 ст. ложка солі, 2 ст. ложки цукру, 30 г оцту. Зварити маринад і залити в банки, стерилізувати 5 хв. У банки на дно класти хрін, кріп, часник, листя вишні, смородини, лавровий лист, моркву. Виходить смакота і вип’єте весь розсіл після огірків. Рецепт Тетяни Ворониної
Мариновані огірки без стерилізації
Я так закриваю огірки уже роками і всім дуже подобається. Огірки не стерилізую, заливаю два рази кип’ятком, а третій – маринадом. Спеції: листя вишні, смородини чорної, зубки часнику розрізаю навпіл, кріп, болгарський перець розрізаю навпіл разом з насінням (можна і без перцю). Маринад: 7 скл. води, 1,5 кл. оцту 9%, 1 скл. цукру, 2 ст. ложки солі, перець чорний і духмяний горошком. Закип’ятити маринад, оцет додати після закипання. Залити гарячим маринадом огірки, закрити кришками і під ковдру на добу. Я закриваю маленькі огірки, можна будь-які. Огірки будуть солодкі і хрусткі. Якщо залишиться маринад, його можна зберігати в холодильнику до наступного разу. Яка склянка – немає значення, у мене 250 мл. Я майже завжди готую без перцю, все одно смачно. Рецепт Наталі Приходько
Огірки мариновані “Суха стерилізація”
Я уже багато років закручую огірки сухою стерилізацією. У літрову банку спеції: хрін, кріп, часник – все за смаком, на дно банки 2 ч. ложки солі, 3 ч. ложки цукру, 50 г оцту, накласти огірки, зверху покласти залізну кришку. НЕ ЗАЛИВАЮЧИ В БАНКУ ВОДИ, поставити стерилізувати у каструлю з водою. Стерилізую 15 хв, витягую з води заливаю в банку крутий кип’яток і закручую банку. Перевертаю кришкою до низу, нічим не накриваю, даю вистигнути! Огірки – супер!!! Спробуйте, закрутіть кілька банок на пробу!! Рецепт Алли Даценко
Мариновані огірки (рецепт без заморочок)
На 1 літрову банку: 3 листки вишні, 3 листки чорної смородини, кріп, 4 горошини духмяного перцю, 6 шт. чорного перцю, 3 ст. ложки оцту, 3 ст. ложки цукру, 1 ст.ложка без верха солі. Закласти все в банку, залити кип’ятком і стерилізувати 8 хв, закрутити. Рецепт Тетяни Клімчук
Дуже вдалий рецепт маринованих огірків
На дно літрової банки покласти: 5 кружків цибулі сирої, 5 кружечків моркви сирої, пару горошин чорного перцю і духмяного, гілку кропу і зубець часнику. Потім накласти огірки, зверху на них всипати 2 ч. ложки солі, 4 ч. ложки цукру і 5 ст. ложок оцту. Залити все кип’ятком, накрити кришками, стерилізувати 3-5 хв і закрутити кришки. Рецепт Лесі Кулинич
Мариновані огірки по-польськи (хрумкі і солодкуваті, без спецій)
Маринад: 3 скл. води, 1 ст. ложка солі, 0,5 скл. оцту, 150 г цукру.
Об’єм склянки – 200 мл. Маленькі огірочки накласти в літрові чи півлітрові банки. Зелень ніяку не потрібно класти. Залити на 10 хвилин кип’ятком. Потім злити і ще раз на 10 хвилин залити кип’ятком. Злити, залити киплячим розсолом. У кожну банку всипати по 1 ст. ложці гірчиці в зернах і закрити жерстяною кришкою. Дуже смачні! Рецепт Оксани Ткачук