Пиріг з яблуками і кремом
Форма 25х16. Тісто: 40 г цукру, дрібка солі, 1 ч. ложка розпушувача, 200 г борошна, 100 г холодного масла, 1 яйце.
Змішати цукор, сіль, розпушувач. Просіяти борошно, розмішати, натерти на грубій терці масло і перетерти все в однорідні крихти, додати яйце і замісити швидко тісто (3-5 хв). Розділити тісто на дві частини (2/3 і 1/3, замотати кожну у харчову плівку і поставити в морозилку на 20-30 хв.
Начинка: 3 яблука, 40 г цукру, 1/2 ч. ложки кориці, 70 мл води.
Яблука почистити, нарізати тонкими слайсами. Додати цукор, корицю, воду і протушкувати 5 хв (залежно від яблук); відцідити рідину.
Крем: 500 мл молока, 70 г цукру, 2 яйця, 60 г кукурудзяного крохмалю, 10 г ванільного цукру, 60 г масла.
2/3 молока поставити у каструлі з товстим дном на середній вогонь. До решти молока додати крохмаль, все добре перемішати. Окремо до яєць додати цукор і ванільний цукор, перемішати вінчиком до легенької піни. До яєць вилити молоко з крохмалем і все перемішати. До киплячого молока влити цівкою яєчну суміш і постійно помішуючи варити до загустіння. Зняти крем з плити і
додати одразу масло, все добре перемішати. Накрити крем плівкою в контакт і залишити при кімнатній температурі.
Зібрати пиріг: підготувати форму, застелити пергаментом і дно і боки, натерти більшу частину тіста (2/3) – це буде основа. Далі покласти яблука по всій поверхні, зверху викласти ще теплий крем, розрівняти, натерти решту тіста. Випікати у розігрітій до 180 ОС духовці 35-40 хв. Коли пиріг вистигне, поставити ще в холодильник на 4-5 год для застигання.
Рецепт і фото Оксани Білінської
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 40