Пиріг-піца зі шпинатом на листковому тісті
На 8 пирогів: 1 кг готового листкового тіста, 300-350 г шпинату, 250-300 г творогу, 2 яйця, 1 ст. ложка крохмалу, 200 г фаршу або ковбаси чи шинки. З начинками можна сміливо фантазувати і додавати все, що душа забажає, це як піца.
Шпинат відварити в підсоленій воді, відкинути на друшляк, щоб добре стекла вода. Сир розім’яти вилкою, додати шпинат, можна втерти шматок твердого сиру, можна замість творогу використати сир фета (тоді шпинат солити обережно), додати 2 сирих яйця, ложку крохмалу, перчик чорний молотий, як бракує солі, то трошки досолити, можна додати часник, як хтось любить. Гарно вимішати і викласти на тісто. З оформленням можна імпровізувати. Деколи під шпинат даю трохи фаршу, наверх кладу кілька шматочків салямі, як нема, то без. Пекти при 180 ОС 25-30 хвилин до гарного зарум’янювання тіста.
Рецептом поділилася Ірина Бородіна