Пляцок “Поцілунок грузина”
6 жовтків (білки окремо), 1 скл. цукру, 300 г маргарину (розтопленого), 100 г сметани, 4 скл. борошна, 1 п. порошку до печива, 1 л вишень у власному соку, 2 ст. ложки какао, 1 б. згущенного молока, 400 г масла. Форма 20Х30 см.
Жовтки розтерти з цукром, додати маргарин, сметану, борошно з порошком. Замісити тісто і розділити на дві частини. До однієї частини додати какао, розділити ще на дві частини і поставити в холодильник. Другу білу частину теж розділити ще на дві частини.
Покласти біле тісто, на тісто вишні, зверху білки збиті з цукром (3 білки), потерти чорне тісто (щоб легше терлося, можна заздалегідь заморозити). Таких має бути два коржі. Пекти спочатку при 180 градусах 5 хв, потім при 150 – 25-30 хв
Крем: згущене молоко збити з маслом.
Скласти два коржі досередини чорним тістом, змастивши кремом.
Рецепт Ірини Паращак