Сказати, що пляцок “Бандерівський” смачний – це нічого не сказати. Він дуже-предуже смачний, із багатим насиченим смаком. Так, з його приготуванням трохи треба повозитися, але він того однозначно вартує! Та й виходить великий пляцок – десь 3,5 кг завважки, тож вистачить досхочу посмакувати!
Пляцок “Бандерівський”
Коржі
- Форма 23Х28 см.
- Пісочне тісто: 250 г маргарину, 600 г борошна, 10 г розпушувача (перетерти в крихту і додати: 200 г цукру, 6 жовтків (білки відкласти 2+4), 100 мл сметани.
Корж із сирною начинкою
- Сирна начинка: 500 г сиру (змолоти), 2 яйця, 15 г манки, 20 г крохмалю, 50 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 50 г кураги.
Корж із маковою начинкою
- Макова начинка: 150 г маку (запарити і перемолоти), 50 г розтопленого масла, 10 г розпушувача, додати 2 білки збиті з 100 г цукру до стійкої піни (акуратно перемішати ложкою). Або готову макову масу змішати зі збитими білками.
Корж із горіховою начинкою
- Горіхова начинка: 200 г горіхів подрібнених, 50 г меду, 50 г масла, 50 г цукру. Це все помішувати на сковорідці і карамелізувати на малому вогні 2-3 хв.
Корж із кокосовою начинкою
- Кокосова начинка: 4 білки, 100 г цукру збити до стійких піків, акуратно вимішати з 100 г кокосової стружки.
Вишневий крем
- 250 мл вишневого соку, 500 мл води, цукор за смаком (2-3 ст. ложки), 2 п.вишневого пудингу (але може бути і ванільний чи сметанковий, а як нема пудингу, то можна замінити на 4 ст. ложки крохмалю).
- Також 400 г масла, 200 г вишень у своєму соку.
Спробуйте також приготувати: