піца

Піца на тісті з медом (тісто зберігається до п’яти діб)

Тісто для піци за цим рецептом готується із додаванням меду. Може зберігатися у холодильнику до п'яти діб. Виходить насичене повітрям, з великими дірками, дуже смачне!

Піца на тісті з медом

  • Тісто: 680 г борошна, 482 г води (0,5 л), 7 г сухих дріжджів, 2 ст. ложки меду, 2 ст. ложки олії, 14 г солі.
До теплої води додати дріжджі, мед, сіль, борошно, олію. Тісто місити 10 хв, буде рідкувате. Чашу змастити олією, покласти тісто, накрити плівкою на 1 год. Кожні 20 хв тричі легенько обім’яти (кінці згорнути в центр). Тісто покласти в більший контейнер, змащений олією, закрити кришкою, змащеною олією.
Поставити в холодильник не менше як на 1 добу, можна зберігати 5 діб. Тісто дістати, поділити на 4 частини, сформувати в кулі) і залишити під плівкою чи рушником на 90 хв. Кожну порцію тіста сформувати на пергаменті, покласти начинку і випікати. Випікати при 240-250 градусах 5-10 хв.
Поради господині. Тісто виробляти на пергаменті, краще руками, бо в тісті багато повітря. Пергамент добре присипати борошном. Класти піцу з пергаментом на гаряче деко, якщо є, то на камінь. Начинку робити на свій смак. Я змащую тісто консервованими меленими помідорами, посипаю тертим сиром, викладаю шинку, ковбасу, помідори, цибулю, шампіньйони.
Рецепт і фото Тетяни Мельничук

Радимо також інші рецепти лінивої піци:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook