Інгредієнти:
Для тіста: 200 г масла, 360 г борошна, 200 мл води, 1 яйце, дрібка солі та ванілі, форма діаметром 35 см.
Начинка: по 200 г волоських горіхів і мигдалю, по 0,5 ч. ложки кориці і кардамону, 50 г цукрової пудри, 400 г меду.
Посікти масло з борошном. Яйце збити з сіллю і ваніллю, додати крижану воду в яйце, перемішати. Зробити лунку в масі з масла і борошна, влити крижану яєчну масу й швидко замісити тісто. Обгорнути тісто харчовою плівкою і покласти у холодильник на 2 год. Підсмажити горіхи, перемолоти окремо на м’ясорубці або в блендері. Додати прянощі і цукрову пудру, перемішати.
Тісто вийняти з холодильника, розділити на шість кульок, одна має бути більша, ніж інші. Більшу кулю розкачати так, щоб застелити нею всі сторони форми. Розкачане тісто викласти на змащену маслом форму. За допомогою пензлика змастити розтопленим маслом і посипати горіхами з цукровою пудрою. Другу кульку тіста розкачати відповідно до діаметру форми, викласти у форму, змастити розтопленим маслом і знову викласти горіхи. Так до верхнього шару.
Верхній шар змастити збитим яйцем і після цього нарізати ромбами. На кожен ромб покласти половинку горіха. Випікати в духовці за температури 180 °С 30 хв. Готову пахлаву вийняти, залити медом і поставити в духовку ще на 10–15 хв.