Не викидайте яєчну шкаралупу. Краще вимийте її, вибравши внутрішню плівку, висушіть та подрібніть (можна просто потовкти або змолоти). Тоді вона буде чудово зберігатися, не матиме стороннього запаху і завжди буде під рукою: взяли жменю і використовуєте за потребою!
- Змелену яєчну шкаралупу можна додавати до страв. Кальцій зі шкаралупи значно краще засвоюється у поєднанні з лимонним соком. Можна додавати цю суміш у салати. Вживати можна від 1,5 до 3 г на добу.
- Шкаралупа допомагає покращити смак кави. Додайте дрібку меленої шкаралупи в турку. Смак стане помітно яскравішим, він не буде гірким, оскільки кальцій нейтралізує кислоту. Крім того, при додаванні шкаралупи гуща опуститься на дно турки.
- Екозасіб для видалення нальоту та чищення. Подрібніть шкаралупу, засипте в чайник або термос, залийте наполовину водою, струсіть і залиште на ніч. На ранок посуд буде чистим. Цей спосіб підходить для видалення накипу та нальоту. Також шкаралупа чистить сковорідки та дека. Насипте подрібнену шкаралупу на жирну сковороду, протріть губкою.
- Для городу та квітника. Якщо у вас кислий грунт, додайте в нього подрібнену шкаралупу під час перекопування землі. Це значно знизить кислотність ґрунту. Це важливо для томатів, огірків та картоплі. А якщо ви подрібните шкаралупу і розкидаєте її на городі або в саду біля рослин, це відлякає слимаків.
- Для підживлення вазонів. Подрібніть яєчну шкаралупу і залийте водою. Через добу можна використовувати цю воду для поливу кімнатних та садових рослин. Корисні речовини, що містяться в шкаралупі, є чудовим добривом.
Post Views: 27