П’ять вагомих причин не викидати яєчну шкаралупу

Багато речей, які ми за звичкою викидаємо, можуть згодитися, принести користь і заощадити чимало грошей. Наприклад, яєчна шкаралупа. 

Не викидайте яєчну шкаралупу. Краще вимийте її, вибравши внутрішню плівку, висушіть та подрібніть (можна просто потовкти або змолоти). Тоді вона буде чудово зберігатися, не матиме стороннього запаху і завжди буде під рукою: взяли жменю і використовуєте за потребою!

  1. Змелену яєчну шкаралупу можна додавати до страв. Кальцій зі шкаралупи значно краще засвоюється у поєднанні з лимонним соком. Можна додавати цю суміш у салати. Вживати можна від 1,5 до 3 г на добу.
  2. Шкаралупа допомагає покращити смак кави. Додайте дрібку меленої шкаралупи в турку. Смак стане помітно яскравішим, він не буде гірким, оскільки кальцій нейтралізує кислоту. Крім того, при додаванні шкаралупи гуща опуститься на дно турки.
  3. Екозасіб для видалення нальоту та чищення. Подрібніть шкаралупу, засипте в чайник або термос, залийте наполовину водою, струсіть і залиште на ніч. На ранок посуд буде чистим. Цей спосіб підходить для видалення накипу та нальоту. Також шкаралупа чистить сковорідки та дека. Насипте подрібнену шкаралупу на жирну сковороду, протріть губкою.
  4. Для городу та квітника. Якщо у вас кислий грунт, додайте в нього подрібнену шкаралупу під час перекопування землі. Це значно знизить кислотність ґрунту. Це важливо для томатів, огірків та картоплі. А якщо ви подрібните шкаралупу і розкидаєте її на городі або в саду біля рослин, це відлякає слимаків.
  5. Для підживлення вазонів. Подрібніть яєчну шкаралупу і залийте водою. Через добу можна використовувати цю воду для поливу кімнатних та садових рослин. Корисні речовини, що містяться в шкаралупі, є чудовим добривом.

20 корисних фактів про яйця

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook