Медово-шоколадний торт з родзинками і цукатами
Шоколадний корж: 400 г кефіру, 1 ч. ложка соди, 200 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 4 яйця, 100 г розтопленого, але не гарячого масла, 40 г какао, 350-370 г борошна.
400 г кефіру, 1 ч. ложка соди (погасити оцтом, влити в кефір і перемішати), 200 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 4 яйця, 100 г розтопленого, але не гарячого масла (усе перемішати до однорідної консистенції), 40 г какао, 350-370 г борошна. Випікати при температурі 180°С до сухого сірника. Можна пекти один і перерізати, а можна розділити на 2 коржі.
Медовий корж: 4 яйця, 150 г цукру, 100 г топленого масла, 100 г меду, 350 г борошна, родзинки і цукати.
Білки і жовтки розділити. Білки збити до легких піків, поступово додати цукор, збивати до його розчинення, додати жовтки,
100 г топленого масла, 100 г меду збити до однорідності. У 200 г сметани погасити 1 ч. ложку соди. Додати до яєчної маси. Вкінці додати 350 г борошна. За бажанням додати промиті родзинки і цукати. Випікати при 180 °С до сухого сірника. Після випікання розрізати навпіл.
Крем: 0,5 л молока, 100 г цукру, 50 г манки, 1 п. ванільного цукру. А також 400 г масла. 1 ч. ложка лимонної цедри, 50 г маку.
Усе.крім масла, з’єднати і поставити на малий вогонь. Варити до загустіння, постійно помішуючи. Тим часом збити 400 г м’якого масла, поступово додаючи повністю охолоджений заварний крем. Щоб крем був більш солодким, я ще додала трохи не вареного згущеного молока (можна додати пудру). Коли крем готовий, то додати ще 1 ч. л. лимонної цедри і добре перемішати. Крем розділила приблизно порівну і до однієї частини додала десь 50 г маку (я його попередньо запалила і змолола).
В основі коржі за рецептом Лілії Цвіт. Готувала і фотографувала Наталя Крихівська
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 28