Медівник «Пухнастий»
2 ч. ложки розчинної кави, ¾ скл. окропу, 5 яєць, 1,3 скл. цукру, 5 ст. ложок меду, 2 скл. борошна, 0,5 скл. олії, 1 ч. ложка соди. Для крему: 1 б. згущеного молока, 200 г масла. Або заварний крем.
- Яйця розділити на білки і жовтки. Білки збити до піни, всипати половину цукру, продовжуючи збивати на максимальній швидкості. Має війти біла блискуча стійка маса.
- Каву залити окропом.
- Жовтки збити з рештою цукру до білої маси, додати мед, охололу каву, олію, соду. Насамкінець всипати порціями борошно, ретельно збити міксером.
- Викласти білки, акуратно вмішати їх лопаткою.
- Зручно пекти у мультиварці, але можна і в духовці. Дуже сильно виростає!
- Чашу мультиварки змастити маслом, викласти тісто. Випікати 60–100 хв з відкритим клапаном пару або 50 хв у духовці.
- Після закінчення випікання витримати 10–15 хв на підігріванні. Потім поступово відкрити, дати охолонути у чаші (бісквіт сам відійде від стінок). Акуратно вийняти, повністю охолодити на решітці, розрізати на 4–7 частин.
- Для крему збити розм’якшене масло з холодним згущеним молоком. Один корж перетерти на крихти. Змастити всі коржі, верх і боки, посипати крихтами. Виходить високий, дуже пишний бісквіт.
Post Views: 157