Роздумуєте, яку цікаву м’ясну страву приготувати на святковий стіл? Зробіть м’ясо на шпажках. Воно має дуже дуже ефектний вигляд на столі і дуже смачне! Гості зазвичай з’їдають м’ясо на шпажках першим!
М’ясо на шпажках
- 1–1,5 кг нежирної свинини, спеції, сіль.
М’ясо підморозити, щоб було простіше порізати максимально тонкими пластинами. Різати треба поздовж шматка якомога тонше. Далі кожну пластину накрити харчовою плівкою і відбити. Потім кожен відбитий шматок м’яса скласти “гармошкою” або рулетиком. Покласти один біля одного, щоб вийшов один великий шматок м’яса. Його впоперек пронизати шпажками на відстані близько 5 см.
Змастити з двох боків спеціями, сіллю, часником. Розрізати м’ясо посередині між шпажками, щоб утворилися окремі шашлички. Залишити маринуватися на ніч. Смажити на грилі або сковороді з кожного боку по кілька хвилин (смажиться дуже швидко).
Радимо також приготувати на святковий стіл інші м’ясні страви:
- Шашлик на сковороді для гарної компанії
- Некотлети: чотири цікаві м’ясні страви на Новий рік та Різдво