Лінивий рулет з маком
2 лаваші, 150 г маку, 100 г цукру, 400 мл молока, 300 г солодких сирків, 1 яйце.
Мак змішати з цукром, влити молоко та поставити на вогонь. Як закипить, зменшити вогонь на мінімум і варити, помішуючи, до моменту, коли молоко повністю вбереться у мак (40-60 хв.). Відкласти і дати повністю охолонути.
Відокремити білок від жовтка. Змішати макову начинку з білком і сирками до однорідності. Викласти листи лаваша, один має трохи заходити на інший, утворюючи один великий прямокутник (див.фото). Рівномірно розмастити начинку, не доходячи до країв (щоб не витекло при випіканні), загорнути рулет, починаючи з коротшої сторони.
Змастити жовтком, посипати кунжутом, або маком і запекти в попередньо розігрітій до t180 духовці до рум‘яності (приблизно 15-25 хв., залежно від духовки). Смачного!
Рецепт і фото viktoriyaisayenko
Спробуйте також приготувати: