Найкраще за все зберігаються пізні сорти. Для початку визначить їхню зрілість – більша частина яблука повинна бути рівномірно профарбовані. Яблука не повинні бути уражені хворобами та шкідниками.
Після того, як ви зберете врожай, переберіть їх та відкиньте гнилі та ушкоджені яблука. Розподіліть їх за розміром.
Стіни приміщення, де будуть зберігатись яблука потрібно обробити гашеним вапном. У відрі води розчиніть 1500 грамів вапна. Підлогу варто обробити 5 % розчином залізного купоросу. Місткість, де зберігатимуться яблука обробіть кальцинованою содою. Між рядами яблук насипте тирсу або папір. Оптимальна температура для зберігання від 0 до 2 градусів тепла. Вологість у приміщенні повинна становити 80 – 90 %.
Можна зберігати яблука у пакетах. Оптимальна температура для такого зберігання повинна становити від 0 до 3 градусів тепла. Вологість повітря повинна становити 90 – 95 %.
Різні сорти яблук потрібно зберігати окремо.