Коли хочеться чогось особливого до кави або мають завітати гості і ніколи возитися з тортом, можете приготувати кекс з маком та вишнями. Він мегасмачний!
Кекс з маком та вишнями
- 200 г масла, 150 г цукру, 3 яйця, 2 ст. ложки коньяку, 250 г борошна, 1 п. розпушувача, 2 ст. ложки какао, 2 ст. ложки маку, 200 г вишень, цукрова пудра – за смаком.
М‘яке масло збити з цукром до білої пишної маси. По одному додати яйця, добре збиваючи за кожним разом. Далі коньяк, збити. Змішати борошно з розпушувачем, просіяти в масляно-яєчну суміш, змішати до однорідності.
Тісто виходить як густа сметана. Розділити тісто на 2 частини. Одну залишити білою. Іншу ще раз розділити на дві і в одну додати какао, а в другу мак, добре розмішати обидві. У застелену пергаментом форму (у мене прямокутна по верху розмір 25*11 см, висота 7 см) викласти спочатку тісто з какао, далі тісто з маком, далі рівномірно викласти вишню (у мене розморожена, відціджена і додатково обсушена паперовим рушником) і злегка вдавити її в тісто. Поверху викласти біле тісто.
Випікати кекс в попередньо розігрітій до t180 духовці приблизно 50 хв. (до сухого сірника). Як охолоне, витягнути з форми, посипати цукровою пудрою.
Рецепт і фото: Viktoriya Isayenko
Спробуйте також приготувати:
- Пляцки і торти, які варто спекти на Пасху. Чотири чудові рецепти
- Найкращий торт на зимові свята – слойка з вишнями. Печу зразу два!