Кекс із сухофруктами. Ні грама цукру і шикарний смак!

Як каже моя подруга, це не кекс, а райська насолода. Бо він не з сухофруктами, а із сухофруктів. Смак неперевершений!

Кекс із сухофруктами

Форма 18 см (дно 9 см). 400 г сухофруктів, 2 яйця, 50 г горіхів, 2 ст. ложки борошна, 1 ч. ложка розпушувача, 20 г шоколаду, дрібка солі, 2-3 ст. ложки рому (за бажанням).

Сухофрукти (у мене світлі і темні родзинки, курага, журавлина), старанно помити, залити окропом хвилин на 20, просушити і додати ром або біле вино (я роблю це на ніч). Можна і без алкоголю, зразу ж випікати. Яйця збити з дрібкою солі хвилин 8, хто любить солодке – можна додати ложку цукру. До збитих яєць додати борошно з розпушувачем, суміш добре розмішати ложкою, додати сухофрукти і горіхи. Для поціновувачів шоколаду ще і його (поламати маленькими шматочками), але це за бажанням – без шоколаду кекс теж смачний! Випікати при 170° 45-50 хв.
Рецепт і фото Світлани Чепурної
Спробуйте також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook