Капустяні оладки на дріжджах
- 400 г натертої капусти, 250 мл води, 20 г дріжджів (свіжих), 250 г борошна, 1 ч. ложка солі, 1 ст. ложка цукру, олія для смаження.
Приготувати тісто: в мисці з’єднати теплу воду, цукор, дріжджі. Перемішати, щоб всі інгредієнти розчинились. Додати до рідини частинами просіяне борошно, перемішати до однорідності. Тісто має вийти, як густа сметана. Накрити і поставити в тепле місце підходити на 20 хвилин. Окремо в мисці натерти капусту на грубій терці. Посолити, перемішати і залишити на 5 хвилин.
Коли підійде тісто, віджати капусту від рідини руками і додати її до тіста. Перемішати гарно ложкою. На цьому етапі можна ще тісто досолити за вашим бажанням. Накрити і залишити підходити на 15 хвилин.
Розігріти сковороду, налити олію, тісто вже не потрібно перемішувати! Брати ложкою тісто скраєчку і викладати на пательню. Смажити на середньому вогні до золотистого кольору з обох сторін. Смакують капустяні оладки як теплими, так і охолодженими.
Рецепт і фото Марини Хвиль. Переглянути відео приготування страв цієї господині можна тут.