Ідеальні пропорції тіста для сирників

Раніше сирники у мене часто не вдавалися: то розсипалися, то розпливалися, то "забиті" борошном. Допоки я не вивела свою ідеальну пропорцію. Тепер сирники у мене гарні і смачні завжди!

Сирники

На 200 г кисломолочного сиру 1 невелике яйце, 1 ст. ложка цукру, 1 ст. ложка з невеликим чубком борошна, ваніль. А також борошно для панірування.

Якщо сир вологий, то на 800 г сиру можна дати не 4, а 3 яйця, решту продуктів не змінювати, дотримуватися пропорції. Сир, яйця, цукор та ваніль змолоти погружним блендером до однорідності. Додати борошно, перемішати ложкою. У тарілку насипати борошно, брати ложкою сир (шматок завбільшки як волоський горіх у зеленій шкаралупі), класти у борошно, обваляти з усіх сторін, покрутити кульку у долонях і приплюснути, надавши форму сирника.

Я беру велику дошку, обгортаю харчовою плівкою (бо сир вологий, можуть прилипати до тарілки) і посипаю борошном. На неї викладаю готові сирники.

Смажити на олії без кришки на середньому вогні. Мені сирники смакують зі сметаною та малиновим варенням.

На сніданок для сім’ї з 4 осіб я готую сирників на 800 г сиру.

Рецепт і фото Інни Семенюк

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook