Хачапурі по-аджарськи (грузинська кухня)

Хачапурі по-аджарськи - візитівка грузинської кухні. Якщо до Грузії найближчим часом не збираєтеся, тоді приготуйте цю смачну страву у себе на кухні!

Хачапурі по-аджарськи

  • Тісто: 100 мл молока, 100 мл води, 20 г дріжджів, 0,5 ч. ложки цукру, 0,5 ч. ложки солі, 2 ст. ложки олії, 300 г борошна.
  • Начинка: 200 г сиру твердого, 200 г сиру кисломолочного, 2-3 ст. ложки сметани, сіль, 3 яйця, 20-30 г масла.
  • Можна використовувати тільки твердий сир (наприклад, сулугуні).
У теплому молоці з водою розвести дріжджі, додати цукор, сіль, поступово всипати борошно, вимішати, додати олію і замісити тісто. Тісто залишити під рушником на 1-1,5 год.
Сир твердий потерти на грубій тертці, додати пом’ятий виделкою кисломолочний сир, сметану, сіль до смаку, розмішати, поділити на 6 частин.

Як формувати хачапурі по-аджарськи

Тісто поділити на 3 частини, розкотити діаметром 27-30 см (я розкочувала на силіконовому коврику, змащений олією). З двох боків круга покласти начинку, защіпнути тісто і сформувати хачапурі у вигляді човника. Зверху покласти начинку.
Формування хачапурі по-аджарськи
Формування хачапурі по-аджарськи
Випікати при 180-200 градусів 20-30 хв до золотистого кольору, в центрі зробити заглиблення, вибити яйце (або жовток) і ще запікати декілька хвилин. Жовток повинен бути рідким, при подачі розмішати його з сиром. Бортики гарячого хачапурі змастити вершковим маслом.
Рецепт і фото Тетяни Мельничук
Радимо також приготувати:
  • Паляниці з сиром та зеленню а-ля хачапурі або чебуреки
  • Хачапурі на сковорідці по-мергельськи. Смачний і ситний сніданок

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook