Завиванці за рецептом Дарії Цвек
500 г борошна, 1 скл. молока, 1 ціле яйце, 2 жовтки з великих яєць або 3 з малих, 50 г дріжджів (можна і менше), 100 г масла, 100 г цукру, 1/2 ч. ложки солі, пакетик ванільного цукру.
Дріжджі розчинити в молоці з 1 ст. л. цукру. Коли дріжджі почнуть бродити, влити їх в посудину із борошном. Додати яйце та жовтки, розтерті із рештою цукру та ванільним цукром, сіль. Замісити тісто.
Під кінець вимішування додати попередньо розтоплене і охолоджене до кімнатної температури масло. Вимішувати до тих пір поки масло не розійдеться в тісті і саме тісто не почне відставати від рук.
Поставити посудину в тепле місце для того, щоб тісто підійшло. Як тісто буде готове, розділити його на дві частини. Розкотити його у вигляді прямокутника (у мене була товщина 1-1,5 см) і змастити будь-якою начинкою (повидло; яблука; макова чи горіхова маса; сир і т.п.). Я використовувала повидло із айви. Скрутити тісто рулетом.
Викласти готові завиванці на змащене деко. Дати трохи постояти у теплі, щоб підійшли, а потім змастити яйцем і пекти у розігрітій духовці до готовності.
Пекла і фотографувала Леся Сенько
Post Views: 63