Дріжджове тісто для пиріжків і булочок
- 480-500 г борошна, 250 г молока, 2 ч. л. сухих дріжджів (або 25 г живих), 100 г вершкового масла, 100 г цукру, 2 яйця, ванільний цукор, 1/3 ч. л. солі.
Розвести дріжджі в теплому молоці з 1 ч. л. цукру, почекати до підняття шапочки. Збити виделкою яйця з цукром, додати в борошно, залишивши 100-150 г для підсипки, щоб тісто не стало надто щільним. Додати ванільний цукор.
Розтопити вершкове масло, змішати з рештою молока, влити в борошно, додати сіль. Ввести активовані дріжджі, замісити тісто.
Змастити миску олією, викласти тісто, залишити в теплому місці на 1 годину.
Після підняття сформувати пиріжки, булочки чи рогалики, дати підійти. Змастити верх сумішшю яйця з 1 ч. л. сметани. Випікати при 180°C 45 хвилин до золотистого кольору.
Рецепт і фото Оксани Полищук
Читайте також:
- Заварне тісто для вареників, пельменів і чебуреків. Еластичне, смачне, а в морозилці не тріскається!
- Правильне тісто для піци – виходить тонка і хрустка
Post Views: 193