Домашній мармелад
10 агар-агару, 55 мл води, 270 мл соку, 80 г цукру.
Сік процідити через ситечко, додати цукор і поставити на вогонь. Я використала три різні соки (яблучний, яблучно-смородиновий, апельсиновий) і отримала три різні смаки мармеладу. Змішати холодну воду з агаром. Коли цукор у соці розчиниться, додати розведений агар і, помішуючи, варити на середньому вогні. Як закипить, варити ще хвилини 3-5 до легкого загустіння, помішуючи і не скручуючи газ. Вилити у форму (в ідеалі прямокутну силіконову, щоб потім легко доставати) і як охолоне покласти в холодильник на 1 год. Витягнути, порізати прямокутничками, обваляти в цукрі за бажанням і одразу смакувати. Різати і в цукрі обкочувати безпосередньо перед споживанням, якщо постоїть, пустить рідину. Мені більше сподобалося не обкачувати в цукрі, – мармеладка має красивіший вигляд, діти собі пообкочували, але, як на мене, то не мало «товарного» вигляду. Але на смак це не вплинуло – він фантастичний!
Рецепт і фото: Viktoriya Isayenko
Також спробуйте приготувати:
Post Views: 20