Горіхово-медовий рулет із кавовим кремом
- Інгредієнти для медового коржа (деко 35×40 см): 50 г вершкового масла, 50 г сметани, 90 г меду, ½ ст. л. соди, 100 г борошна, 50 г мелених волоських горіхів, 2 яйця, 90 г цукру, щіпка солі.
- Інгредієнти для крему: 40 г вершкового або ванільного пудингу (1 упаковка), 1 ч. л. розчинної кави, 50 г цукру, 300 мл молока, 10 г ванільного цукру, 80 г вершкового масла.
Приготування медового коржа
З’єднати в каструлі з товстим дном вершкове масло, сметану, мед і нагрівати, поки всі інгредієнти не розчиняться (не кип’ятити). Зняти з вогню, додати соду та перемішати. Додати просіяне борошно, мелені горіхи й перемішати міксером до однорідності.
Окремо збити яйця з цукром і сіллю до пишної маси. Додати до медової суміші збиті яйця, перемішати міксером. Тісто має бути не рідке, але й не надто густе.
Вилити у деко, застелене пергаментом, розрівняти. Випікати при 180°C 12-15 хвилин. Поки корж ще теплий, скрутити його в рулет і залишити остигати. Боки можна обрізати та перетерти в крихту для декору.
Приготування крему
До пудингу додати цукор, каву та невелику кількість молока, перемішати до однорідності. Долити решту молока, поставити на вогонь і варити до загустіння. Додати ванільний цукор, перемішати й охолодити.
Окремо збити масло, потім частинами додавати до нього крем, збиваючи до гладкої консистенції.
Формування рулету
Обережно розгорнути остиглий корж, рівномірно нанести крем. Скрутити рулет, загорнути у фольгу для стабілізації та поставити в холодильник. Перед подачею можна покрити шоколадною глазур’ю або змастити кремом і посипати крихтою.
Рецепт і фото – Erika Oszuszki
- Бісквітний рулет. Мій улюблений рецепт!
- Швидкий і смачний рулет з маковим кремом