“Червоний оксамит”
270 г муки, 0,5 ч. ложки соди, дрібка солі, 260 г цукру, 130 г масла (82%), 55 г олії, 2 яйця, 1 жовток, 2 ст. ложки какао, 220 мл кефіру, ванільний екстракт, барвник (на бажання).
Масло кімнатної температури (обов’язково) вкинути в ємність міксера, додати цукор, ваніль і збивати на високих обертах. Поступово вливати олію, яйця. Муку, какао, сіль просіяти і за 3 заходи додати в чашу. До кефіру додати соду, збити і додати барвник.
Тісто викласти у форму, розподілити і випікати при температурі 180 градусів до повної готовності. Якщо випікати в формі 25 см, то у мене на це йде 40 хв. Якщо на деку, то хв 25.
Крем використовую такий: 200 г вершків (35%) довести до кипіння, додати 200 г білого шоколаду і, знявши з плити, акуратно збити міксером. Накрити харчовою плівкою “в контакт” і поставити в холодильник на 8 годин. Дістати, додати 200 г маскарпоне і збити. Викласти крем в кондитерський мішок і відсадити на коржі. Акуратно зібрати торт.