соус зі слив сацебелі

Бомбезний соус зі слив “Сацебелі”. До шашлику, курки, печеного м’яса нема нічого кращого!

Колись спробувала приготувати незвичний для нашої сім'ї соус - "Сацебелі" зі слив. Відтоді роблю його кожен рік і не одну порцію. За зиму все з'їдаємо. Дууууже смачний! До печеного м'яса, курки, шаликів нема нічого кращого! Поки є сливи - приготуйте!

Соус зі слив

  • 2 кг слив, 2 великих головки часнику (я додаю 4), 3 шт. гіркого перцю (не любите госте – 0,5 перця, а я люблю дуже гостре, то додаю 5-6 шт.), 2 ст. ложки солі, 16 ст. ложок цукру, 25 г. приправи карі. Можна додавати хмелі-сунелі, коріандр, італійські трави.

Зі сливок видалити кістки, перемолоти і варити 15 хв. Часник подрібнити і додати до сливок, а також усі спеції і варити ще 10 хв. Тоді перемолоти блендером, довести до кипіння і розлити у баночки (200 мл). Стерилізувати 15 хв. Можна не стерилізувати, а проварити ще 10 хв і розлити у стерильні банки.

Рецепт Альони Заборовської

 

Спробуйте також приготувати інші соуси зі слив за перевіреними рецептами від господинь:

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook