Апельсиновий лимонад
3 апельсини, 1 лимон, 0,2-0,3 кг цукру, 6 л води.
Апельсини і лимони порізати зі шкіркою, вибрати кісточки, додати цукор, трохи води – все добре перемолоти блендером. Отриману масу злити в через дрібне сито у велику каструлю. Жмих викласти в іншу каструльку, залити водою, прокип’ятити кілька хвилин, настояти 30 хв. Злити через сито у велику каструлю, жмих віджати (його можна викинути, він весь свій смак віддав). Долити у велику каструлю холодну воду до необхідного об’єму (у мене 6 літрів) Розлити у пляшки і обов’язково охолодити. Я розливаю у пляшки і зберігаю в холодильнику.
Порада: щоб апельсини менше гірчили, їх можна перед приготуванням цілими заморозити, а перед перемелюванням – розморозити. Жмих можна повторно не проварювати, а приготувати з нього джем: додати кілька ложок цукру, трішки води і приварити на плиті або кілька хвилин у мікрохвильовці. Можна їсти з батоном або використати як начинку для пиріжків.
Читайте також:
-
Липовий лимонад. Дуже смачний і корисний для всього організму
-
Заготовка для “Мохіто”. Один раз роблю і завжди маю під рукою. А коли треба – коктейль готую за 30 секунд!