Королівський сирник з кокосовим безе
Форма 25Х37 см. Корж: 250 г маргарину, 150 г цукру, 3 жовтки, 1,5 ч. ложки розпушувача, 3-4 ст. ложки какао, борошно.
Перетерти маргарин з цукром та жовтками, додати просіяні сухі інгредієнти, поступово підсипати борошно. Зайвого не давати, щоб тісто не було “забите”. Я вимішую і потрохи підсипаю, треба тільки щоб зібралося докупи і не було надто липке. Поділити на більшу і меншу кульку, покласти в торбинку і на ніч у холодильник.
Сирна маса: 1 кг сиру, 1-1,5 скл. цукру, 5 яєць, 3 ст. ложки з чубком крохмалю, ваніль, цедра 1 апельсина (ошпарити окропом, стерти верхній шар шкірки терткою).
Усе просто змолоти блендером до однорідності, вкінці додати крохмаль і цедру, вимішати ложкою.
Безе: 3 білка, 120 г цукру, 100 г кокосової стружки.
Білки збити на малій швидкості до піни, увімкнути швидкість на максимум, поступово всипати цукор, збивати до стійкої піни. Додати кокос, акуратно перемішати ложкою.
Пекти сирник таким чином: форму застелити пергаментом, потерти більшу частину тіста, рівномірно розподілити по дну, викласти ложкою сирну масу, потерти і рівномірно розподілити меншу кульку тіста. Поставити у розігріту до 170 ОС духовку, пекти 40 хв. Дістати, викласти збиті білки з кокосом, розрівняти ложкою, пекти ще 20 хв (щоб підсох і підрум’янився). Дістати дати повністю охолонути, зробити візерунки розтопленим шоколадом.
На ніч поставити у холодильник. Найкраще сирник смакує не холодним, а кімнатної температури. Смак кокосу та апельсину ненав’язливий, дуже ніжний, чудово пасує до шоколадного тіста. Сирник виходить великий, але дуже смачний, тому з’їдається швидко.
Рецепт і фото Інни Семенюк
Спробуйте також приготувати: