Качина грудка, запечена в апельсиновому соусі
- 2 качині грудки, 0,5 апельсина, 1 яблуко, 4 зубці часнику, спеції, сіль, 1 ч. ложка меду.
М’ясо натерти спеціями (сухими). Відтиснути сік з апельсина, очистити яблуко і перебити у блендері. Змішати сік апельсина і яблуко, додати мед і часник (пропустити через прес), додати готову суміш до м’яса і добре втерти у м’ясо (маринувати 30 хв).
Запікати у фользі або у рукаві при температурі 170 градусів 50 хв (у мене домашня, не купована). Готову грудку порізати на порційні шматки і полити тим соусом, в якому пеклася грудка.
Таким чином запікаю цілу качку, але довший час приготування.
Рецепт і фото Марії Гнатів
Радимо також приготувати:
- Коронна страва: як зафарширувати курку, індика, качку або гуску
- Запечена індича гомілка – смакота на Різдво, Новий рік або інше свято
Post Views: 87