Торт “Чорнобривці”
- Форма діаметром 26 см.
- Тісто: 250 г маргарину, 3 скл. борошна (400 г), 100 г цукру, 150 г сметани (5-6 ст. ложок), 3 ст. ложки какао, 1 п. розпушувача (18 г), 1 п. ванільного цукру.
- Макова начинка: 200 г маку, 3 яйця. 100 г цукру, 100 г масла.
- Кокосова начинка: 4 білки, 150 г цукру, 130 г кокосової стружки, 2 ст. ложки крохмалю.
- Крем: 4 жовтки, 150 г цукру, 300 мл молока, 400 г масла, 1 ч. ложка апельсинової цедри.
Маргарин перетерти з сухими складниками (борошно, какао, розпушувач). Додати цукор і сметану. Замісити тісто. Розділити на 6 частин: 3 частини покласти в холодильник, 3 – в морозилку.
- Для макової начинки до помеленого і запареного маку додати розтоплене масло, яйця і цукор. Поділити на 3 частини.
- Для кокосової начинки збити білки з цукром. Додати кокос і крохмаль. Легенько перемішати лопаткою. Поділити на 3 частини.
Одну частину тіста з холодильника розкотити. На неї викласти спочатку макову начинку, розрівняти, а тоді – кокосову. Зверху потерти частину одну тіста з морозилки. Зробити таким чином і спекти 3 коржі при температурі 180 градусів 30-40 хв.
Для крему жовтки розтерти з цукром і крохмалем, додати молоко і заварити крем, охолодити його. До збитого масла частинами додати заварний крем і цедру апельсина.
Рецепт – Yulia Wafelka. Готувала і фотографувала Ольга Соломаха-Корчак
Спробуйте також приготувати:
- Торт “Бразилія” з кавовим кремом, апельсиновим курдом і домашніми цукатами
- Торт “Комільфо” з маком, горіхами, кокосом, згущеним молоком і кавою
Post Views: 26