Торт з малиновим желе
- Світлий бісквіт: 4 яйця, 1 скл. цукру, 150 г борошна, 2 ст. ложки крохмалю, 1 ч. ложка розпушувача, 2 ст. ложки олії.
Білки збити з цукром, додати жовтки, збити. Додати олію, збити. Додати сухі інгредієнти, вимішати лопаткою. Пекти при 170 градусах орієнтовно 35-40 хв. Дивитись по своїй духовці. Пекла у формі 24 см, можна взяти меншу, то буде вищий. Готовий бісквіт розрізати на 2 частини.
- Шоколадний бісквіт: 4 яйця, 150 г цукру, 50 г борошна, 50 г крохмалю, 40 г какао, 1 ст. ложки розпушувача.
Білки збити з цукром, додати жовтки, збити. Додати сухі інгредієнти і вимішати лопаткою. Спекти. Розрізати на 2 частини.
- Крем: 500 г молока, 1 банка молока згущеного сирого, 4 ст. ложки крохмалю, 350-400 г масла.
З молока, крохмалю і сирої згущенки зварити заварний крем. Охолодити. М’яке масло збити, додавати по ложці заварну масу, збити.
- Малинове желе: 250 г малини, 50 г цукру (або до смаку), 1 п. малинового желе, 300 мл води.
Желе розвести у гарячій воді. Малину з цукром проварити, щоб цукор розчинився, перетерти через сито, щоб не було кісточок. Додати до малини розведене желе, перемішати. Вилити у форму (можна меншого діаметру), застелену плівкою, поставити в холодильник, щоб застигло (можна і в морозилку).
Зібрати торт. Коржі просочити цукровим сиропом (1 ч. ложка цукру + 60 мл води). Зібрати торт у такому порядку: шоколадний бісквіт, крем, світлий бісквіт, крем, малинове желе, крем, світлий бісквіт, крем, шоколадний бісквіт. Прикрашати за бажанням.
Рецепт і фото – Maiia Rabtsun
Радимо також приготувати:
- Торт з малиновим конфі та компоте: три вишукані рецепти
-
Торт “Смакота” з вишневим желе у шоколадному бісквіті. Дійсно, смакота!
Post Views: 89