Ми звикли, що варення готують з ягід або фруктів. Але якщо ви бували у Карпатах, то точно бачили там незвичайне варення з шишок. Вам теж цікаво, як його готувати? Тоді зберігайте рецепт!
Варення із шишок
- Шишки (молоді, щоб легко різалися ножем), цукор.
Шишки засипати в емальовану каструлю і налити води на 1,5 см вище рівня шишок. Прокип’ятити 20 хв і настоювати добу при кімнатній температурі. Настій буде зелений. Шишки дістати, а до настою додати цукор із розрахунку на 1 л настою 1 кг цукру. Варити не менше 1,5 год в емальованій каструлі. Розлити у гарячі стерильні банки і закрутити.
Читайте також:
- Варення з кульбаби, яке лікує печінку
-
Домашній натуральний зефір із варення. Робити дуже просто!
Post Views: 21