Намастив, порізав – і в піч (або в мультиварку)! Суперпростий рецепт для лінивих зайнятих господинь. Треба докласти мінімум зусиль – і ви матимете розкішний десерт, який не соромно подати навіть вибагливим гостям.
3 невеликі лаваші, 800 г сиру або солодкої сиркової масти, 100–200 г цукру, 2 яйця, ваніль. Карамель: 4 яблука, 150 г цукру, 75 г масла, 2 ч. ложки меду, 3 ст. ложки вершків або сметани, дрібка солі, 0,5 ч. ложки кориці.
- Сир змолоти, додати цукор, ваніль і яйце, добре перемішати. Рівномірно розподілити сирну начинку на лаваш. Згорнути щільним рулетом. Гострим ножем розрізати рулет на рівні частини-пеньочки по 4–5 см заввишки.
- Яблука помити, вирізати серцевину і нарізати кубиками. У каструльці з’єднати масло, цукор, вершки, мед і соєвий соус. Нагрівати на малому вогні, поки все розплавиться і добре перемішається.
- У форму вилити карамель, викласти яблука. Зверху вертикально викласти рулетки (зрізом донизу).
- Форму поставити в духовку, розігріту до 180 градусів, на 20–25 хвилин. Можна готувати у мультиварці 30 хв у режимі “Випікання”.
- Відтак форму з рулетиками накрити тарілкою і швидко перевернути (будьте дуже обережні, рулетики і карамель дуже гарячі).
- Залишити рулетики на 20–30 хвилин, щоб вони просочилися карамеллю. Смакують гарячими і холодними.
Post Views: 35