У нашій сім’ї є традиція перед Різдвом і Великоднем готувати різне м’ясо, запікаємо його і коптимо. У моїй сім’ї дуже полюбляють не тільки свинину, а ще й копчену курку. Тому завжди купляємо декілька курячих стегон, щоб їх закоптити. Головне у цій страві – вдалий маринад для копчення. Курка копчена – то смакота, з магазинною не зрівняти!
Маринад для курки копченої
- 5 л води, 300 г солі, лавровий лист, перець чорний горошком, перець духмяний.
Маринад зварити, охолодити. Куряче м’ясо помити і залити маринадом на 1-1,5 доби. Коптити близько 4 год, мінімум 3 години (залежно від розміру).
Рецепт і фото – Maiia Rabtsun
Радимо також інші рецепти:
- Риба або курятина гарячого копчення «Без мороки»
- Домашня ковбаса (рецепт для випікання або копчення)
Post Views: 52