Варення “Вишня в шоколаді” з коньяком
- 1 кг вишень (вага без кісточок), 0,8-1 кг цукру. Вишні засипати цукром, залишити на ніч, закип’ятити, остудити.
- Додати 1 плитку екстра-чорного шоколаду, 100 г хорошого какао, 50 мл коньяку (можна без), можна ваніль. Кип’ятити 10 хв, помішуючи.
Викласти у стерильні банки, закрутити. Варення гусне дуже швидко, смак надзвичайний, шоколадний. Коньяк не відчувається, тільки аромат. Дуже схоже на цукерки “Вишня в шоколаді”.
Я трішки рецепт спростила. Засипала вишні частиною цукру. Коли вони пустили сік, злила його, а решту цукру засипала в вишні, проварила і далі по рецепту. А з соку зробила наливку, додавши горілки.
Таке варення дуже смакує з морозивом або вершковим желе. А з млинцями і батоном виходить справжній десерт!
Читайте також:
- Вишневе варення: п’ять рецептів, де треба мінімум цукру
- Вишневе варення без цукру та замінників – тільки вишні
Post Views: 58