Ми звикли купувати різні освіжувачі повітря в магазині за шалені гроші. А вони, окрім того, що складаються з однієї лише хімії, ще й вивітрюються швидко. Тож кращою альтернативою буде натуральний освіжувач, зроблений власноруч.
Щоб приготувати домашній і натуральний освіжувач повітря потрібно зовсім трохи часу, дешеві компоненти, які кожна господиня знайде на власній кухні.
Інгредієнти: шкірка мандаринок; кавові зерна; шкарпетки, які використовуватимемо, як мішечки для готової суміші.
Спочатку слід зняти шкірку з мандаринок. Добряче її висушити. Можете залишити на одну або дві доби при кімнатній температурі там, де до неї не буде доступу у дітей чи домашніх тварин. Шкірка повинна стати сухою і ламкою. У цьому випадку більше означає краще, тому не скупіться на кількість шкірки.
Далі сухі шкірки необхідно подрібнити. Це можна зробити просто руками, за допомогою блендера або кавомолки.
Отриману цедру можна перекласти в маленькі баночки для дитячого пюре чи будь-яку іншу місткість, що вбереже суміш від вологи. Такий мандариновий порошок можна додавати ще й до різноманітних маринадів, напоїв чи випічки. Повірте, ванілін, на який ви витрачаєте такі гроші, навіть не зрівняється із приємним ароматом цитрусу.
А якщо у вашій шафі завелася міль, то розкладіть цілу мандаринову шкірку, яку висушили попередньо, на полиці. І вже наступного дня ці шкідники зникнуть назавжди.
Ось так ви отримуєте один продукт, який можна використати у різноманітних ситуаціях. Знадобиться всюди. Дуже зручно! А головне, зробивши його один раз у достатній кількості, зможете використовувати в будь-який потрібний час. Адже за умов відсутності вологи порошок зберігатиметься дуже і дуже довго, не втрачаючи своїх здатностей.