Шоколадний Наполеон з вишневим прошарком
(Діаметр 18 см, маса – 2 кг)
Коржі
100 г масла, 300 г сметани, 5 г солі, 450 г борошна, 50 г какао.
Масло і сметану перемішати до однорідності, просіяти борошно, какао і сіль, перемішати, зібрати тісто в кулю. Поставити в холодильник на 15 хв. Розділити на 10 частин. Робочу поверхню і качалку пріпилити борошном. Кожну частину розкачати діаметром 18 см, наколоти виделкою. Випікати при 190 градусах 3-5 хвилин.
Вишневий прошарок
250 г вишні, 40 г цукру, 5 г крохмалю.
Вишню і 30 г цукру перемішати, залишити на 30 хвилин, щоб вишня пустила сік (або використовуйте заморожену). Цукор (10 г) і крохмаль перемішати. Вишню довести до кипіння, всипати дощиком крохмале-цукрову суміш. Проварити 2-3 хв. Охолодити.
Крем
600 мл молока, 150 г цукру, 3 яйця, 15 г борошна, 40 г какао, 10 г кукурудзяного крохмалю, 5 г ванільного цукру, 120 г шоколаду.
Молоко довести до кипіння. Яйця розтерти з цукром, додати борошно, какао, крохмаль, ваніль, перемішати.
Постійно помішуючи влити в яєчну масу 1/3 молока. Потім яєчну масу повернути в сотейник до молока і варити на повільному вогні постійно помішуючи до загустіння. Додати шоколад, перемішати, пробити блендером, накрити плівкою в контакт, охолодити.
Збір
2 коржі подрібнити в крихту. Крем розділити на кількість коржів + 1. Кожен корж щедро змастити кремом, обмазати боки. Торт обсипати крихтою, відправити в холод.
Рецепт і фото: kr.natali
Читайте також:
-
Торт “Імпровізація” з яблучним компоте і кремом “Пломбір”
-
Торт “Чорний ліс” із шоколадним бісквітом та вишнями у збитих вершках