Запіканка з кабачків з куркою
900 г молодих кабачків, 400 г курячого філе, 1 цибулина, 2 яйця, 50 г твердого сиру, 3 ст. ложки сметани, 1 ч. ложка гірчиці, 4-5 гілочок зелені петрушки, 1 ст. ложка рослинної олії, перець чорний мелений, сіль – за смаком.
Кабачки вимийте, зріжте кінчики. Натріть овочі на тертці з великими отворами. Перекладіть кабачки в друшляк, відіжміть їх злегка ложкою, щоб стік сік. Куряче філе промити, обсушити і наріжте маленькими кубиками. Викладіть м’ясо в миску, додайте до нього гірчицю і сметану. Приправте за смаком свіжомеленим перцем і сіллю. Ретельно перемішайте і залиште маринуватися.
Цибулину дрібно наріжте і обсмажте на олії до золотистого кольору. Сир натріть на крупній тертці. Зелень петрушки промити, обсушити і дрібно порубати. Додайте сир і петрушку в миску з курячим філе.
Всипте смажену цибулю, вбийте яйця, додайте добре віджаті кабачки. Посоліть і поперчіть за смаком. Ретельно змішайте всі інгредієнти. Духовку розігрійте до 190 ºC. Жароміцну форму змажте соняшниковою олією. Викладіть в неї отриману кабачкову масу.
Поставте форму на верхній рівень духовки на решітку. Готуйте страву 45-50 хвилин. Верх повинен підрум’янитися.
Дістаньте запіканку з курки з кабачками з духовки. Дайте трохи охолонути, після розріжте на порційні шматки і подавайте до столу.