Пляцок “Кокосово-макова насолода”. Він мегасмачний!

Шукаєте новий, але перевірений рецепт торта або пляцка? Тоді спечіть ось цей. Кажу чесно: він дуже-дуже смачний! З шоколадними коржами, маково-кокосовим шаром та ніжним кремом з вишнями.

Пляцок “Кокосово-макова насолода”

Форма 20Х30 см. 500 г борошна, 250 г маргарину, 200 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 18 г розпушувача, 4 жовтки, 3 ст. ложки какао, 100 г сметани. Білкова маса: 4 білки, 200 г цукру, 100 г кокосу. Макова маса: 100 г маку, 100 г цукру, 100 г борошна, 1 ч. ложка розпушувача, 50 г масла, 100 г молока.
Тісто. Просіяне борошно і холодний маргарин перетерти в крихту, додати розпушувач, цукор, ванільний цукор, жовтки, какао, сметану, замісити м’яке тісто. Розділити на 3 частини. Покласти в холодильник на 30 хв. 2 частини тіста розкотити і випекти при температурі 180 градусів 5-7 хв. Третю частину тіста залишити в холодильнику.
Макова начинка. Мак (звичайний сухий, перемолоти на кавомолці), борошно цукор, розпушувач перемішати до однорідності, додати розтоплене масло кімнатної температури, тепле молоко, ретельно вимішати до однорідності.
Кокосова начинка. Білки збити до стійкої піни, постійно додаючи цукор, вкінці додати кокос, легенько перемішати.
Дістати третю частину тіста з холодильника, розкотити, викласти на деко, застелене пергаментом. На тісто викласти макову начинку, розрівняти, на неї – кокосову, розрівняти. Випікати при температурі 180 ОС 30 хв.
Крем: 0,5 л молока, 2 ст. ложки борошна, 2 ст. ложки кукурудзяного крохмалю, 7 ст. ложок цукру, 1 п. ванільного цукру, 300 г масла. А також вишні.
0,5 л молока довести до кипіння. 2 ст. ложки борошна, 2 ст. ложки кукурудзяного крохмалю, 7 ст. ложок цукру, 1 п. ванільного цукру перемішати і тоненькою цівкою додати в кип’ячене молоко, варити на малому вогні до загустіння. Накрити харчовою плівкою впритул, дати остигнути до кімнатної температури. 300 г вершкового масла добре збити, додати малими порціями заварну масу.
Зібрати пляцок: корж, крем, рясно посипати вишнями, маково-кокосовий корж, крем, вишні, корж без нічого.
Помадка. 3 ст. ложки молока, 3 ст. ложки цукру, 3 ст. ложки какао перемішати, додати 50 г масла, довести до кипіння, проварити 1 хв на малому вогні постійно помішуючи.
Рецепт і фото Магдалини Шершун
Спробуйте також приготувати:

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook