Пляцок “Дикий мед” – пишний, ароматний, смак неповторний!

Цей пляцок дуже простий і надзвичайно смачний - з родзинками, горіхами, вишнями і чорносливом! Найважче у приготуванні - дочекатися, поки він просочиться кремом, бо після його випікання аромат вдома стоїть неймовірний. 

Пляцок “Дикий мед”

Форма 20Х35 см. Медові коржі: 3 яйця, 180 г цукру, 100 г меду (можна штучного), 200 мл кефіру, 100 мл олії, 300 г борошна, 1 ч. ложка соди, 150 г горіхів, 100 г родзинок.
Шоколадний корж: 1 яйце, 3 ст. ложки молока (25 мл), 3 ст. ложки олії (25 мл), 3 ст. ложки варення (80 г) не густого, 30 г цукру, 40 г какао, 60 г борошна, 1 ч. ложка соди.
Крем: 800 г сметани 20%, 200 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 2 п. загущувача для сметани, 0,5 л вишень у власному соку.
Медові коржі: білки збити в піну, додати цукор, збити, щоб розчинився, додати жовтки по одному, збити. Далі олію, рідкий мед (у мене штучний) і перемішати. Окремо соду розчинити в кефірі і додати до яєчної суміші та перемішати. Додати борошно і замісити легке тісто. Додати січені горіхи та родзинки, вимішати і вилити на пергамент у форму. Пекти 40 хв при 180 ОС. Коли остигне, розрізати навпіл, просочити сиропом (я просочувала ромом).
Шоколадний корж: яйце розтерти, додати молоко, олію, варення і вимішати. Додати цукор, соду і перемішати. Утворюється піниста маса, тоді додати борошно і какао. Замісити тісто, викласти на пергамент у форму і пекти 15 хв при 180 ОС.
Крем: сметану збити з цукром та ванільним цукром та загущувачем. Якщо сметана добре збивається, загущувач не давати.
Медовий корж, крем, по крему викласти вишні (я ще додала порізаний чорнослив), знов медовий корж, крем, вишні, шоколадний корж. Полити шоколадом, прикрасити за своїм смаком. Поставити в холодильник на 12 год.
Рецепт Лілії Цвіт, пекла і фотографувала Лілія Мацько

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook