Домашні шпроти
2 кг салаки, 150 мл олії.
Почистити, відрізати голови, посолити і залишити на 30 хв. Лушпиння цибулі відварити так, щоб колір став насичено коричневий. Заварити 3 пакетики чорного чаю в 1 скл. окропу і посолити. На низ каструлі викласти лушпиння цибулі, щоб прикрити дно і щоб риба не торкалася дна. Далі викласти рибу животиками донизу, додати перець чорний горошком, декілька лаврових листків і коріандр. Залити 150 мл олії. Залити сумішшю чаю і відвару лушпиння так, щоб води над рибою було приблизно на палець вище. Поставити на малесенький вогонь і варити під кришкою з моменту закипання близько 2 год. Далі кришку зняти і варити до випарування рідини. Або готувати у духовці (2 год при 100-120 ОС). За бажанням до риби можна додати чебрець чи інші приправи. Щоб був запах копченостей, у каструлю можна додати жменю копченого чорносливу або рідкий дим. Я не давала, і без нього смачно – смак як у купованих!
Рецепт і фото Оксани Копиняк
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 30