1. Салат “Свіжий”.
2. Салат з копченим сиром.
3. Хрусткий салат з ананасом та куркою.
4. Пекінський салат з капусти з куркою.
5. Італійський салат з шинкою, сиром та овочами.
6. Салат з яйцем та шинкою.
7. Салат з куркою, квасолею та сиром.
8. Швидкий салат з квасолею та крабовими паличками.
9. Корейський салат.
1. Салат “Свіжий”
1 великий свіжий огірок, 250 г вареного курячого філе або курячої шинки, 100 твердого сиру, 1 б. кукурудзи, часник, майонез, сухарики.
2. Салат з копченим сиром
1 сира морквина (потерти), 100 г копченого сиру (потерти), 100 г копченої ковбаси (брусочками), 1 б. консервованої кукурудзи, 2 ст. ложки майонезу, 3 зубці часнику, сіль, перець.
3. Хрусткий салат з ананасом та куркою
300 г курячого філе, 200 г консервованих ананасів, 200 г твердого сиру, 100 г батона, майонез.
Порізати дрібно філе, посмажити на олії до рум’яної скоринки. Порізати батон на малі кубики, також посмажити до золотистого кольору. Порізати кубиками ананаси, сир дрібно потерти. Заправити майонезом.
4. Салат з пекінською капустою та куркою
300 г пекінської капусти, 1 куряче філе, 1 огірок, 4 яйця, пучок зеленої цибулі, сіль, перець, майонез.
Зварити куряче філе, для аромату додати моркву, цибулю та лавровий листок. Після цього можна використати бульйон для супу. Усе порізати, перемішати, заправити майонезом.
5. Італійський салат з шинкою, сиром та овочами
300 г шинки, 2 помідори, 2 печини, 400 г варених макаронів, 300 г консервованої кукурудзи, 200 г твердого сиру, майонез.
Макарони зварити, ретельно промити, дати стекти воді, охолодити. Нарізати помідори та перець кубиками, шинку тонкими шматочками, крупно потерти сир. Змішати всі інгредієнти, заправити майонезом.
6. Салат з яйцями та шинкою
400-500 г копченої шинки, 2 яйця, 1 перець, 1 огірок, 1 б. консервованої кукурудзи, пучок кропу, майонез, сіль, перець.
7. Салат з куркою, квасолею та сиром
1 варене куряче філе, 200 г вареної або консервованої квасолі, 150 г твердого сиру, 400 г консервованої кукурудзи, 3-4 маринованих огірки, 3 скибки чорного хліба, 1 зубець часнику, сіль, майонез, пучок петрушки.
Чорний хліб порізати кубиками або брусочками, покласти у пакет, додати сіль і вичавлений часник, надути пакет і потрусити. Потім підсушити хліб на сковороді без олії. Все решта порізати брусочками або соломкою, перемішати, заправити майонезом.
8. Швидкий салат з квасолею та крабовими паличками
200 г червоної квасолі у власному соку, 2-3 яйця, 200 г крабових паличок, сметана, сіль, перець, зелень.
9. Корейський салат
200 г печериць, 2 цибулини, 4 яйця, 300 г курячого філе, 300 г моркви по-корейськи, 100 г твердого сиру, майонез, сіль.
Помити гриби, нарізати, почистити цибулю і нарізати, разом посмажити на олії, покласти на тарілку, змастити майонезом. Покласти порізані яйця, посолити і змастити майонезом. Далі порізане варене філе, морква по-корейськи, майонез, потертий сир.
Спробуйте приготувати до салату:
Домашній майонез – це швидше і дешевше, ніж магазинний. Рецепт
Забудьте про майонез! ТОП-7 найкращих соусів для заправки салатів