Цукати, сироп і джем із черешень
Я з черешні роблю цукати: чищу від кісточок, пересипаю цукром (0,5 кг на 1 кг черешні). Коли вона пускає сік, доводжу до кипіння. Настоюю ніч, вранці доводжу до кипіння і знову залишаю на день. Викладаю ягоди у сушарку і сушу до «млявого» стану. Пересипаю цукровою пудрою і кладу в морозильник. Сироп закриваю в банки. 1 варіант – просто сироп для десертів; 2 варіант – додаю желюючу речовину (желфікс, конфітюрку тощо, рецепт – на упаковці) і виходить джем, теж закручую в банки.
Рецепт Олі Інко
Читайте також:
-
В’ялені яблука. Смачний і корисний десерт
-
Домашні в’ялені вишні. Набагато смачніші, ніж консервовані чи морожені
Post Views: 32