Кекс “Італійський”
Об’єм склянки – 200 мл. 3 яйця, 3/4 скл. цукру, 0,5 скл. йогурта питного, 1/4 скл. рафінованої олії, 1,5 скл. муки, 0,5 п. розпушувача.
Збити білки з цукром, додати по 1 жовтки, йогурт, олію, борошно (вимішане і просіяне з розпушувачем). Можна додати горіхи, родзинки, цукати на бажання. Випікати при температурі 180 ОС 35 хв. Це рецепт на 1 кексівницю. Але я печу потрійну порцію на форму 25×35 см. Коли остигне, залити кекс шоколадом.
Шоколадна помадка: 2 ст. ложки какао, 2 ст. ложки сметани (домашньої), 50 г масла, кілька капель оцту, щоб був шоколад блискучий.
Рецепт і фото Оксани Жидко Дмитровської
Post Views: 47