Сирник “Чорнослив у шоколаді”
Корж: 200 г печива “До кави”, 70 г масла, 20 г меду.
Сирна маса: 1 кг сиру, 250 г вершків, 4 яйця, 1 п. ванільного цукру, 150 г цукру, 40 г кукурудзяного крохмалю, 150 г чорносливу.
Шоколадний мус: 200 г вершків (сметани), 6 г желатину, 150 г молочного шоколаду, 2 ст. ложки цукру, 2 ст. ложки какао, 100 г чорносливу.
Печиво подрібнити в крихту. Масло з медом розтопити на водяній бані. Крихту ретельно змішати з маслом. Роз’ємну форму діаметром 24 см вистелити пергаментом, змастити маслом, посипати борошном. У форму викласти подрібнене печиво з медом та маслом. Чорнослив помити, висушити, порізати і викласти на корж.
Збити до кремової маси сир, вершки, яйця, цукор та ванільний цукор. Наприкінці додати крохмаль, ще раз збити. Сирну масу вилити на корж. Пекти в розігрітій до 160-170 градусів духовці 1 год. 20 хв. Для того, щоб сирник випікався рівномірно і не підгорів, на низ духовки під решітку поставити миску з гарячою водою.
Чорнослив порізати кубиками. Желатин залити холодною водою, залишити набухати. Вершки вилити у сотейник, поламати шоколад, додати какао, цукор і поставити на маленький вогонь. Варити до однорідності, постійно помішуючи. Наприкінці додати чорнослив, кілька хвилин поварити. Желатин відтиснути, додати до шоколаду, розмішати до повного розчинення. Одразу ж забрати з вогню, не кип’ятити. Шоколадний мус охолодити і вилити на сирник. Поставити у холодильник на 1-2 години.
Рецепт і фото Світлани Сороки. Замовити у господині солодощі можна за тел. 0672048527