Ідеальне куряче філе
3 курячх філе (близько 1 кг), 1 ч. ложка солі, 1 ч. ложка цукру, 0,5 ч. ложки чорного перцю, 5 горошин духмяного перцю, 2 лаврових листка, 5 ст. ложок олії, 300 мл води.
Філе натерти половиною суміші спеції, поставити в холодильник на ніч. Дістати з холодильника, залишити на 1 год на столі. У сковорідку з високими стінками налити олію, покласти філе. Накрити кришкою, увімкнути великий вогонь. Щойно м’ясо побіліє, перевернути його на другий бік. Коли м’ясо бобіліє і там, долити воду, додати решту суміші спецій, зменшити вогонь до середнього, нещільно накрити кришкою, готувати 20–25 хв (залежно від величини філе). Через кожні 5 хв перевертати філе на другий бік. Вода не має википати, якщо стає сухо у сковороді – долити. Вимкнути вогонь, залишити м’ясо у сковороді під кришкою до повного охолодження, а потім дістати. Соус, в якому готувалося філе, можна використати як підливу. Так само можна готувати рибу.