Інгредієнти:
500 г свинячої грудинки, 1 кг курячого філе зі стегенець, 200 мл вершків (10%), 1,5 ч. ложки солі, по 1 ч. ложка прянощів для м’яса і сухого меленого часнику, 0,5 ч. ложки солодкої паприки.
Приблизно 400–500 г курячого філе нарізати шматочками 1,5х1,5 або 1х1 см. Решту філе і грудинку двічі пропустити через м’ясорубку. Якщо грудинка зі шкірою, це добре, видаляти її не треба, вона стане зв’язкою і стабілізатором. До фаршу додати нарізане шматочками м’ясо, спеції. Дуже добре перемішати. Перемішувати треба довго, поступово підливати вершки, фарш повинен стати в’язким.
Вистелити бляшану банку (наприклад, з-під кукурудзи) пакетом для запікання і викласти щільно фарш, намагаючись не допускати пустот. Зав’язати пакет і поставити в холодильник на 10–12 год. Це обов’язково, фарш повинен дозріти. Дістати з холодильника, поставити у підходящу каструлю, залити холодною водою і, поступово нагріваючи, довести температуру води до 80–85 градусів, не більше (з’являються невеличкі бульбашки, ніби вода от-от закипить). У жодному разі вода не повинна кипіти. Варити за такої температури приблизно 2 год. Якщо фаршу буде менше, час варіння скоротити.
Після варіння вийняти, покласти під гніт, дати охолонути і покласти в холодильник до повного охолодження. Виходить 1,2 кг готової вітчини.