Сирний суп із броколі та цвітною капустою
На 3-літрову каструлю: 2 курячих стегенця, по 1 цибулині і морквині, 3–4 картоплини, 300–400 г броколі (або цвітної капусти, або того і того), 200 г плавленого сиру, 100 г зеленого горошку, 1–2 ст. ложки борошна, зелень, дрібка мускатного горіха, 2 лаврових листки, 1–2 ст. ложки масла.
- Стегенця залити холодною водою, варити на невеликому вогні приблизно 30 хв.
- Цибулю нарізати півкільцями або кубиками й обсмажити на маслі до прозорості, додати потерту моркву, протушкувати, помішуючи. Борошно розсіяти по всій поверхні сковороди і відразу перемішати.
- У готовий бульйон додаємо обсмажені овочі й нарізану кубиками картоплю. Коли картопля звариться, додати потертий плавлений сир. Помішувати до повного розчинення сиру.
- Відтак додати броколі, розібране на суцвіття (великі можна розрізати) і зелений горошок.
- Довести суп до кипіння, проварити 3 хв, додати зелень, спеції, накрити кришкою і вимкнути. Настояти 10–15 хв.
Post Views: 30