Грибний жульєн в картопляних горщиках
5 картоплин, 500 г печериць, 15 г масла, 1 цибулина, 125 мл вершків, 1,5 ст. ложки борошна, 125 г тертого сиру, сіль, перець, лавровий листок, зелень.
- Картоплю почистити і розрізати на 2 половинки. Потім вирізати серединку, формуючи з картоплі човники. Покласти в каструлю, залити водою, додати лавровий листок і сіль, довести до кипіння і варити 5 хв. Воду злити і перекласти картоплю на тарілку.
- Гриби помити, нарізати невеликими кубиками. Цибулю порізати дрібно. Перекласти у сковороду, додати масло, сіль і обсмажити до готовності.
- Приготувати соус: у миску насипаємо борошно, злегка присолити і додати вершки. За допомогою віничка замішати соус, схожий за консистенцією на рідку сметану. Додати підготовлений соус в гриби і тушкувати, поки рідина випарується.
- Деко застелити пекарським папером і викласти на нього картоплю, кишенькою догори. Зверху викласти обсмажені гриби. Поставити на 15 хв в духовку, розігріту до 180 градусів. Відтак дістати, присипати тертим сиром. Поставити знову в духовку на 5–10 хв.
- Готову страву перекласти на тарілку, прикрасити зеленню.
Post Views: 31