Торт горіхово-шоколадний
Форма діаметром 27–28 см, склянка 200 мл.
Коричневі коржі: 10 яєць, 2 скл. цукру, 2 ч. ложки розпушувача, 100 г борошна, 3 ст. ложки какао.
Жовтки відокремити від білків, білки збити з цукром до густоти, по одному додати жовтки. Борошно змішати з розпушувачем і какао, додати до яєчної маси в кілька заходів і вимішувати лопаткою, а не міксером, випікати 3 коржі.
Безе з горіхами: 10 білків, 2 скл. цукру, 4 ст. ложки меду, 2 ст. ложки сухарів, 0,5 л різаних горіхів (можна арахіс).
Білки збити з цукром до густоти, додати мед та ще раз добре збити, додати сухарі та горіхи, добре вимішати та пекти на пергаменті, змащеним маргарином, 2 коржі при 190 ОС.
Крем: 600 мл молока, 5 жовтків, 2 ст. ложки борошна, 2 ст. ложки крохмалю, ваніль, 10 ст. ложок цукру, 400 г масла.
Влити в каструлю молоко, залишивши 100 мл, додати цукор та жовтки, трохи збити додати ваніль, поставити на газ і варити до закипання, в 100 мл молока розвести муку з крохмалем, і по чучуть вливати у гаряче молоко постійно помішуючи, варити до загустіння. Коли заварний крем вистегне, збити з маслом, і додати 1 ст. лож коньяку.
Перекласти торт: коричневий корж-крем-горіховий-крем-коричневий-крем-горіховий-крем-коричневий і залити шоколадом чи кому як подобається
Глазур
100 г вершків (35%), 60 г цукру, 20 г масла, 1 ст. ложка води, 1 ч. ложка желатину, барвник.
Желатин замочити в 1 ст. ложці води.Вершки, цукор, масло поставити на вогонь, варити 5 хв, помішуючи.Зняти з вогню, додати барвник і желатин, ретельно розмішати, трохи охолодити. Глазур добре лягає на торт і виходять ідельні потьоки.
Рецепт і фото Ірини Татарин