Кухня Рецепти

Смачна скумбрія за 5 хвилин

Не знаєте, чим смачненьким порадувати своїх домочадців і гостей? Ми пропонуємо вам швидкий і апетитний рецепт приготування скумбрії: і рідних потішите, й для себе час зекономите.

29.01.2020 15:38

850 г скумбрії, 4 ст. ложки провареної солі, 1 л води, лимонний сік, цибулиння за смаком.

Цибулиння ретельно вимити. Залити 1 л води і залишити приблизно на 10 хвилин – це той час, поки будете обробляти рибу. Обгорнути кухонну дощечку в пакет, а потім застелти папером або паперовими рушниками.

Скумбрію відокремити від голови, вийняти нутрощі та видалити чорну плівку в черевці. Потім добре вимити й висушити паперовими рушниками.

Якщо хочете подати її порційно для кількох людей, краще нарізати відразу, оскільки  готову скумбрію охайно та рівно нарізати складно. Якщо зовнішній вигляд не є принциповим, можна відварити тушку цілою.

Далі в цибулиння додати сіль. Поставити на вогонь і довести до кипіння. Кип’ятити дві хвилини, аби розсіл придбав гарний колір. Викласти підготовлену скумбрію в киплячий розсіл і варити рівно 3 хвилини. Потім перекласти рибу на друшляк і очистити від лушпиння.

За бажанням скропити готову рибу лимонним соком.