Чизкейк з малиною
- 400 г печива “Топлене молоко”, 150 г масла, 250 г сметани (20% жирності), 800 г сиру (15% жирності), 200 г вершків 20% жирності, 200 г цукру, 3 яйця, 1 п. ванільного цукру, 400 г малини (можна замінити іншими ягодами чи фруктами).
Така кількість інгредієнтів розрахована на форму діаметром 23 см, виходить високий чизкейк з бортиками.
Основа. Подрібнити печиво в крихти. Розтопити вершкове масло в мікрохвильовій печі. Поки масло охолоджується, застелити дно форми пергаментним папером (знімну частину форми – не обов’язково). Влити розтоплене масло в ємність з печивом і ретельно перемішати інгредієнти. Утрамбувати масу в формі. Товщина дна чизкейк – трохи більше 10 мм, бортів – приблизно 5-7 мм. Увімкнути духовку на 170 градусів (двосторонній підігрів). Поставити основу для чизкейк в холодильник.
Начинка. Сир не повинен бути зернистим. Не варто використовувати для цієї страви нежирний сир, він завжди містить дрібні крупинки, позбутися яких не допоможе навіть сито.
Перетерти сир через сито або подрібнити блендером до зміни його текстури в однорідну, майже кремову. Додати до сиру вершки і подрібнити блендером до ніжної текстури. Додати 3 яйця, 200 г цукру і упаковку ванільного цукру (10 г). Знову «перетерти» всі інгредієнти блендером, намагаючись уникати надмірного насичення сирної маси повітрям. Переміщати блендер всередині маси, якомога рідше виводячи його на поверхню.
Вийняти з холодильника основу для чизкейк і рівномірно наповнити її сирною масою. Поставити чизкейк в розігріту до 170 градусів духовку і залишити на 50 хвилин. Відкривати духовку під час його випікання не рекомендовано. Після закінчення 50-ти хвилин, вийняти чизкейк з духовки. Збільшити температуру до 200 градусів.
Збити сметану з 2 ст. л. цукру і ваніліном до однорідності. Вилити сметанну масу поверх сирної, якщо необхідно, злегка «пригладивши» її ложкою. Поставити чизкейк в розігріту до 200 градусів духовку на 7 хвилин. Дістати чизкейк з духовки, прикрасити ягодами і поставити в холодильник на всю ніч.
Читайте також:
- Сирник “Золота роса”
- Кокосовий сирник. Просто, смачно і недорого